Ervaringen van clienten

Mijn zoon (10 jaar) had geen duidelijk zichtbare problemen: voor de buitenwereld een zelfverzekerd,  vrolijk en meegaand jongetje. Maar wij hadden een onbestemd gevoel: hij last van iets dat hem belemmerde in zijn functioneren. Hij durfde niet alleen te zijn en was het klassieke voorbeeld van een binnenvetter. Qua het uiten van emoties kende hij maar twee smaken: of heel aardig zijn, en heel erg grappig doen; of heel erg boos doen. Verdriet, angst of frustratie uitte zich in enorme boosheid, vooral thuis. Op school ging hij steeds achteruit: steeds minder interesse in de lesstof, steeds lagere cijfers etc. Bijles en therapie hielpen iets, maar bleken niet de sleutel tot de oplossing.

Toen wij in groep 6 duidelijk kregen dat hij te kampen had met concentratieproblemen en faalangst,  kwam ik de BSM van Marlies tegen. Ik raakte geïnteresseerd in de BSM benadering, omdat het zo’n duidelijke connectie met het lichaam legt. Marlies wist hem op zijn gemakt te stellen, en kon snel met, soms verrassende, oplossingen komen. Zo zag zij een relatie met zijn ontlastingsproblemen. Haar advies om de voeding aan te passen, werkte vrijwel direct. Verder kreeg hij verschillende oefeningen waarbij zowel hij als ik me heel prettig voelde.

Het resultaat is een kind met veel meer zelfvertrouwen. Hij neemt ons ouders nu wel in vertrouwen over emotioneel beladen dingen die spelen in zijn leven. Hij vindt het niet eng meer of een afgang om over zijn onzekerheden te praten, en is dus ook veel minder vaak ongeremd boos. Dit heeft zijn weerslag op zijn schoolresultaten. Het zijn kleine stapjes en we zijn er nog niet, maar het basisvertrouwen in zichzelf is terug, wat een zelfversterkend effect heeft op alles in zijn leven. Hij is alerter, hij leest weer boeken. Ook weet hij beter zichzelf te ontspannen en gerust te stellen: hij heeft het zelfs een paar keer aangedurfd om alleen thuis te zijn, zelfs toen het donker was!

Wij zijn heel blij met deze solide basis en zien met vertrouwen zijn toekomst tegemoet!

A.S.

 

Marlies Vollers heeft mijn 2 kinderen begeleid, Alba van 17 en Finn van 9. Bij Finn zijn de driftbuien en vermoeidheid ten gevolge van overprikkeldheid sterk afgenomen. Alba had veel minder last van winterdips en ze sliep beter. Ik kan de BSM methode aan iedereen die denkt dat zijn/haar kind beter, blijer of gelukkiger kan, aanraden.

Ilse de Ridder

 

Drie jaar geleden werd ik geconfronteerd met slaapproblemen. Deze begonnen met het vallen van de winter en ik heb er geen aanleiding voor kunnen vinden. Hiervoor heb ik nooit problemen met slapen ondervonden.  Gedurende de winter  namen de klachten toe en met de komst van het voorjaar verdwenen ze weer.  Het eerste jaar uitte dit zich in regelmatig ’s nachts wakker worden. Zoals eerder gezegd verdwenen de klachten in de zomer. De winter daarop kwamen de klachten echter terug en werden dermate ernstig dat ik ’s nachts nauwelijks aan slapen toekwam. Gevolg was dat ik van alles ging uitproberen. Geen TV-kijken voor het slapen gaan, geen koffie of alcohol, eindje wandelen, glas warme melk enz. Alle regels voor een “goede slaaphygiëne” nam ik in acht zonder resultaat, zelfs melatonine had geen noemenswaardig effect. Via de huisarts kreeg ik het advies te gaan mediteren. Ook deze zomer namen de klachten weer af.

Via een vriendin kwam ik in aanraking met de BSM. Na een intakegesprek kreeg ik een aantal zeer eenvoudige oefeningen mee naar huis en het advies om omega 3, vitamine D en Ca-tabletten te nemen. Om eerlijk te zijn leek me dit advies me te eenvoudig om mijn slaapprobleem aan te kunnen pakken. Tot mijn verbazing merkte ik binnen een week vooruitgang en heb ik afgelopen winter prima geslapen. Een hele opluchting. Inmiddels ben ik ruim een jaar verder, heb de oefeningen afgebouwd en slaap nog steeds de gehele nacht door. De winter staat opnieuw voor de deur en ik heb er alle vertrouwen in dat het geen enkel probleem zal opleveren. Mochten de klachten onverhoopt terugkomen weet ik hoe ik ze de baas kan!

Gijsberdine G. 

 

Een door mij vergeten afspraak voor een paardrijles met Marlies was de aanleiding om te beginnen met "matje wrijven"

na mijn uitleg waarom ik sommige dingen gewoon niet opsla in mij geheugen  adviseerde zij mij om het te proberen en tot mijn grote verbazing komt er niet alleen een beter korte termijn geheugen terug,   maar ook de "prop" in mijn keel die stilaan aan het oplossen is.

De aanrijding was niet alleen heel erg vervelend door alle materiële/financiële ongemakken maar voor mij vooral heel erg vervelend omdat mijn korte termijn geheugen beschadigd  bleek, het "matje wrijven" heeft mij heel erg op weg geholpen om weer een betere controle over mijn  korte termijn geheugen en de veranderingen in mijn dagelijkse patroon beter onder controle te krijgen zodat ik steeds minder dingen/afspraken vergeet.

Ik doe het "matje wrijven" nu twee keer in de week, er zit al  heel veel verbetering in.

Dank je wel Marlies voor je advies. Wens je heel veel succes met je fantastische werk als BSM-de Jong therapeut, het lijkt me vooral voor kinderen heel fijn dat ze bij je terecht kunnen in je BSM praktijk Kind in Balans.

voor mij: EEN ECHTE AANRADER

mevrouw M.C. Eindhoven